Hvem er vi?

WondAros er et kvindeligt barbershopkor. Vi er et amibitiøst kvindekor bestående af 25-30 sangere fra Aarhus og omegn. Vores repetoire spænder bredt over ældre barbershopklassikere og nyere musik såsom musical-klassikere, disneysange, pop- og folkemusik omarrangeret til barbershoparrangementer.

WondAros synger arrangementer med en traditionel barbershopstemmefordeling. Vi synger firestemmigt fordelt på stemmerne fra lysest til dybest, og her får du en gennemgang af stemmernes rolle i koret.

Lead-stemmen synger melodierne, og ligger over bariton og bas, men under tenoren. Leadgruppens fornemmeste opgave er at fortælle historierne i vores sange og sørge for at vi altid kan høre melodierne. Leadgruppen er den stemmegruppe med flest medlemmer i koret. Nedenunder kan du se vores dygtige lead-gruppe.

Den lyseste stemmegruppe i barbershopgenren er tenorgruppen. Tenorstemmen ligger øverst over melodien, og synger de helt fine og lyse klange i akkorderne. Her ses vores dygtige tenorgruppe.

Alle stærke kor kræver et godt fundament, og i WondAros er vores basgruppe korets stærke fundament. Basgruppen synger alle de dybeste toner, og skaber fundamentet for akkorderne og klangene. Her ses vores dygtige basser!

Den sidste stemmegruppe er baritongruppen. Baritonerne synger de midterste toner i akkorderne, og elsker alle skæve intervaller og de finurlige toner i akkorderne. Baritongruppen synger både dybe toner som basserne, men kommer også op og synger lead- og endda tenorens lyse toner i ny og næ. Her ses vores seje baritongruppe!

Koret ledes af Charlotte Rowan. Charlotte har studeret musik på Cambridge University, direktion på Junior Royal Northern College of Music og en kandidat i Korledelse på Det Jyske Musikkonservatiorium. Hun overtog desuden i 2020 Herning Kirkes drengekor efter Mads Bille. Charlotte stiftede WondAros i 2019.

Følg os gerne på facebook og instagram.