Hvem er vi?

WondAros er et kvindeligt barbershopkor. Vi er et amibitiøst kor bestående af 25-30 sangere fra Aarhus og omegn. Vores repetoire spænder bredt fra ældre barbershopklassikere til nyere musik såsom musical-klassikere, disneysange og pop- og folkemusik omarrangeret til barbershoparrangementer.

WondAros synger arrangementer med en traditionel barbershopstemmefordeling. Vi synger firestemmigt fordelt på stemmerne fra lysest til dybest, og her får du en gennemgang af stemmernes rolle i koret.

Lead-stemmen synger melodierne, og ligger over bariton og bas, men under tenoren. Leadgruppens fornemmeste opgave er at fortælle historierne i vores sange og sørge for at vi altid kan høre melodierne. Leadgruppen er den stemmegruppe med flest medlemmer i koret. Nedenunder kan du se vores dygtige lead-gruppe.

Den lyseste stemmegruppe i barbershopgenren er tenorgruppen. Tenorstemmen ligger øverst over melodien, og synger de helt fine og lyse klange i akkorderne. Her ses vores dygtige tenorgruppe!

Alle stærke kor kræver et godt fundament, og i WondAros er vores basgruppe korets stærke fundament. Basgruppen synger alle de dybeste toner, og skaber fundamentet for akkorderne og klangene. Her ses vores dygtige basser!

Den sidste stemmegruppe er baritongruppen. Baritonerne synger de midterste toner i akkorderne, og elsker alle skæve intervaller og de finurlige toner i akkorderne. Baritongruppen synger både dybe toner som basserne, men kommer også op og synger lead- og endda tenorens lyse toner i ny og næ. Her ses vores seje baritongruppe!

Koret ledes af Søren Detlefsen. Søren har sunget barbershopmusik i 8 år – bl.a. i det prisvindende mandlige barbershopkor BarbAros. Derudover har han sunget i forskellige barbershopkvartetter. Han har studeret musikvidenskab og engelsk ved Aarhus Universitet. Han komponerer også selv barbershoparrangementer – nogle af dem har vi allerede i vores repertoire!

Følg os gerne på facebook og instagram.